lördag 5 januari 2013

Melbourne - dag 5



Uppe med tuppen (eller inte) gav vi oss iväg mot par olika utsiktsmål, Gibsons step och en annan stenformation. Jag bangade på dessa två men enligt ryktet var de väldigt maffiga, speciellt den andra stenformationen. 

Tillbaka för att äta frukost för att än en gång ge sig ut med bilen för att se apostlarna igen. Att se dem igen, nu i dagsljus var magnifikt. De var om än ännu finare i detta ljus än vad de var i solnedgången. De är så stora och vykortsliknande så det går inte att förstå. 

På väg mot nästa mål, en fyr, såg vi någon bil stå parkerad längs vägen. Vi förstod väl inte då varför men bara lite senare skulle vi förstå det. Uppe i träden satt nämligen många koalor och var så coola som bara de kan vara. Det var så häftigt att de dem sitta där och bara sitta. Visst, att se koalor på zoo och hålla dem där är en sak men att få se dem i det fria är fruktansvärt häftigt. 

De satt så stilla och fint så att fotografera dem var en fröjd. Man kunde ta kortet, titta på det, utvärdera det och sedan rätta till misstagen utan att motivet hade hunnit särskilt långt. 

Fyren var väl en lite besvikelse men jag tror koalorna vägde upp det helt och hållet. På tillbakavägen från fyren stannade vi än en gång och tittade på dessa fina djur. 

Vi slingrade oss än en gång fram på den krokiga vägen och på något sätt lyckades vi komma fram till Melbourne helskinnade, även fast pappa körde en bit. 















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar