lördag 5 januari 2013

Melbourne - dag 6



Den trogna vännen, GPS:en Cherry, fick än en gång jobba idag. Första stoppet var ett Sanctuary, ungefär som ett zoo fast ändå inte. Vi blev nog alla lite överraskade när vi kom dit hur stort det var. I alla fall jag hade tänkt mig att det kanske skulle vara tre till fyra olika sorters djur som gick fritt i en gigantisk inhägnad. Istället var det mer zoo-liknande med avdelningar för var djurart. Fanns massa olika arter men bäst var ändå platypussarna (näbbdjur). De var så söta (och små) när de simmade omkring i sitt vatten.

Wombatarna och kängururna var som vanligt på sina egna vis. Wombaten gömde sig och kängururna var stencoola. Som vanligt alltså. Här åt vi en riktigt god lax, dock skulle detta visa sig bara vara en början på smakupplevelser de närmsta dagarna.

Efter lite guidning och hjälp av Lachie kom vi fram till ett litet hus vid Lake Eildon där barnens farmor och farfar bor. Detta hus var beläget mitt ute i australiensiska bushen och 20 meter från vattenkanten. Vi blev mötta av en fin skylt som hälsade oss välkomna och önskade oss god jul, allt på svenska. Mötta blev vi också av den underbart söta hunden Kobe som var på besök och den gamla vovven Molly. 

Ganska snart åkte vi ut med deras båt, bara för att lägga sig ute till sjöss och äta lite förrättspizza, dricka gott och njuta av vädret. Uppe på land igen bjöds det på den godaste pizzan i världshistorien. Jag menar verkligen det. Den godaste pizzan, någonsin! Pizzabagarna runt om i världen kommer få kämpa hårt för att slå den. Den var gjort av farfadern, Johnny, och tillagades i vedeldad stenugn.

Efter maten åkte sånghäftena fram och det sjöngs lite under spelande av Johnny. Det var så mysigt att sitta mitt ute i ingenstans, med en tänd brasa och bara njuta av livet.

Skrovmål!











De bästa pizzorna!














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar