lördag 5 januari 2013

Melbourne - Sydney



Efter en tidig morgon fick vi skjuts in till närmsta tågstation där vi ganska snabbt kom på rätt tåg. Hela resan till Sydney flöt på fint tycker jag. Vi kom även fram till hotellet och lyckades få vårt rum. Efter snabb ompackning gav vi oss ut i Sydney för att få platser till kvällens fyrverkerier.

När vi började närma oss parken vi hade tänkt sitta i är det avspärrningar som talar om att de stänger insläppet till parken vid 17 000 besökare. Nåja, vi kom in och det var nog tur att vi kom som vi kom för redan nu var det mycket folk. Vi lyckades ta några platser, inte de bästa rent siktmässigt men de var skuggplatser i alla fall.

Tiden gick och fördrevs med läsning och sudoku för min del. Nyårsmiddagen var en fin sådan. Vi åt ute och det blev italienskt. Låter bra va? Sen att det var pasta bolognaise i plastburk med plastgaffel på gräsmattan kanske drar ner det lite. Men jag klagar inte. Det var förvånansvärt god mat och det var mysigt att sitta där i parken.

Lite innan första fyrverkerierna vid niotiden gick vi för att hitta bättre platser. Vi såg halva bron medan vi avnjöt fyrverkerierna. I halvtidsvila blev det efterrätt för mamma och pappa i form av banana split och fruktsallad. 

Till andra skjutningen vid tolvslaget ställde vi oss redan vid tio på de platserna vi ville ha. Låter det galet? Det kanske det var men det var helt klart värt det. Stämningen i folkklumpen var härligt. Folk var glada, det spelades musik här och där och alla njöt av vädret. 

Tolvslaget var magiskt. 15 minuter (och då överdriver jag inte, det var verkligen så långt) av konstant fyrverkerier. Det var fyrverkerier på bron, över bron, över operahuset, över skyskraporna, till höger om oss och bakom oss. Det bästa var avslutningen vid bron. Avslutningen går inte att förklara, den var så magisk så den måste upplevas. Så skit i traditionerna du har på nyår. Nästa nyår åker du till Sydney och tittar på raketerna!


Nyårsmiddagen





Efterrättsdags!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar